Ero DX-ja FX-DX vs. FX Format

Nikonin DX on kuva-anturin muodossa, joka on noin 24 x 16 mm. Se luotiin Nikon kuin osa sen digitaalisten järjestelmäkameroiden erinomainen joista monet on vakiona DX kokoinen anturi. Mitat tässä muodossa ovat noin 2/3 verrattuna tavalliseen 35 mm formaatti. Aiemmin Nikon on tuottanut suhteellisen pieni joukko linssejä, jotka noudattavat DX-muoto. Useimmat näistä linsseistä ovat kuluttajatasolla zoomobjektiivien C merkityksessä, niitä markkinoidaan linssejä, että kuluttaja voi toimia vastakohtana markkinoidaan kohti ammattikuvaajien ja niiden teknistä osaamista linssit.

Täydellinen runko digitaalinen järjestelmäkamera (joka on laajimmin tunnettu Nikon FX-muoto) on digijärjestelmäkamera kamera (tai DSLR). Se on varustettu kuva-anturin, joka on sama koko standardi 35 mm: n kameraa filmiruudulle. Tietenkin tämä on suorassa kilpailussa niihin kameroita, jotka sisältävät pienempiä anturit (vastaa APS-C-koon elokuva, joka on paljon pienempi kuin tavallinen 35 mm runko). Käyttö saman kuvakennon koko tavallisen 35 mm: n kameraa auttaa tekemään FX-enemmän yhteensopivaan muotoon useimmille kameroita.

DX käyttää antureita hieman erikokoisia C ne ovat kaikki noin 23 mm leveä (antaa tai ottaa kuusi tai seitsemän kymmenystä mm) anturi korkeudet noin 15 (antaa tai ottaa viidestä kahdeksaan kymmenesosia mm); kuitenkin, vaaka- ja pystypikseleihin voivat vaihdella melko jyrkästi (vaihtelevat missä tahansa 2012 pikseliä ja 4288 pikseliä vaakasuunnassa ja 1324 pikseliä 2848 pikseliä pystysuunnassa). 1/3 pienempi diagonaalinen koko DX suoraan tuottaa 1/3 kapeampi kuvakulma. Tämä on periaatteessa sama kuin lisäämällä polttoväliä 50%, 135 filmikameralla (thusly, jolloin se sen tunnistetta 1. 5 x polttoväli kerroin). Tämä vaikutus, vaikka edullista tele- ja makrokuvaukseen (koska se pystyy tuottamaan tiukempi sato ilman tarvetta lisätä todellinen polttoväli, tai uhrata syväterävyys), on melkoinen haitta laajakulma valokuvaus, koska laaja kulma linssi 135 elokuva pohjimmiltaan tulee normaali objektiivi DX.

FX mahdollistaa laajakulmaobjektiivit suunniteltu täyttä kuvaa 35 mm kameroiden säilyttää sama laaja kuvakulma. Myös pikselikoko vaikuttaa positiivisesti käyttämällä FX-muodossa. Tietyn määrä pikseleitä suurempi anturit mahdollistavat suurempien pikseliä tai valokuva sivustoja, jotka tarjoavat dynaamisen alueen ja vähemmän melua suurilla ISO tasoilla. Kuitenkin tuotantokustannukset FX muoto voi ylittää kaksikymmentä kertaa kustannukset APS-C anturi.Yhteenveto:

1. DX on noin 2/3 koko standardin 35 mm-kamerat; FX-muoto on täsmälleen samankokoinen kuin tavallinen 35 mm: n kameraa.