Ero MPEG ja MP3MPEG vs MP3

MPEG ja MP3 ovat kaksi muotoa, jotka ovat hyvin tuttuja useimmille ihmisille. Nämä kaksi käytetään mediasoittimia, koska ne ovat muotoja käytetään niitä koodaavat. Suurin ero MPEG ja MP3 on median tyyppi, että niitä käytetään. MPEG on standardi, joka käsittelee sekä äänen että kuvan ja miten ne ovat pakattuja tai manipuloida saadakseen halutun tasapainon koon ja laadun. Vertailun vuoksi MP3 käsitellään ainoastaan ​​äänen; erityisemmin häviöllinen äänitiedostoja, jotka tuli hyvin suosittu alussa kannettavien musiikkisoittimien jotka yleisesti kutsutaan MP3-soittimiin.

Itse asiassa, MP3 on vain osa suurempaa ensimmäisen version MPEG tunnetaan MPEG-1. MP3 on vain lyhennetty versio MPEG-1 Audio Layer 3, todellinen komponentti MPEG-1, joka käsittelee puristuksen äänilaitteen. Se oli ensimmäinen digitaalisessa muodossa, joka saanut laajaa hyväksyntää kannettavat musiikkisoittimet, koska se tarjosi tiedostot, jotka olivat vähemmän kuin kymmenesosa koko CD tallennuksen vain vähän tai ei havaittavaa äänenlaatu. Koska muistin kapasiteettia vanhojen musiikkisoittimissa, joka mitataan megatavua eikä gigatavua, se tarjosi erittäin kompakti vaihtoehto CD-soitin, jotka don 't ohittaa tai loppuu paristoja nopeasti.

Koska MPEG-1 oli alun perin suunniteltu VCD (Video CD-levyt), se on sittemmin korvattu peräkkäisillä kuten MPEG-2, jota käytetään DVD- ja MPEG-4 for Blu-ray. Samoin on kohtalo MP3 on korvattu uudemmilla ja erinomaisen äänipakkausjärjestelmiä kuten AAC. Silti MP3 on edelleen hyvin suosittu, koska lähes kaikki laitteet soittimet tukevat tätä muotoa, kun taas tuki AAC ja muita formaatteja rajoittuvat lähinnä uudempia malleja.Juuri nyt suosituin versio MPEG on MP4 käytetään tallentamaan pakattuja videotiedostoja kannettaviin laitteisiin, kuten älypuhelimet ja tabletit. Se ei enää käytä MP3 pakkausta ääni. Vaikka useimmissa kannettavissa laitteissa nykyään vielä tue MP3, useimmat ihmiset käyttävät muita formaatteja, kuten AAC, WMA, FLAC, ja muut. Tämä johtuu suurelta osin räjähdyksen muistikapasiteetti on tarpeetonta olevan erittäin pieni tiedostokoko.

Yhteenveto:

1. MPEG käsittelee ääntä ja videota samalla MP3 käsittelee vain äänen.
2. MP3 on vain osa suurempaa MPEG-standardin.