Ero FET ja MOSFETFET vs MOSFET

Transistori, puolijohdelaite, on laite, joka teki kaikki modernin teknologian mahdollista. Sitä käytetään ohjaamaan virran ja jopa sen vahvistamiseksi, joka perustuu tulosignaalin jännite tai virta. On olemassa kaksi erilaista transistorit, BJT ja FET. Kuhunkin suuri ryhmä, on monia alatyyppejä. Tämä on merkittävin ero FET ja MOSFET. FET sanoista Field Effect Transistor ja on perheen hyvin erilaisia ​​transistoreita, jotka yhdessä luottaa sähkökenttä luoma jännite portti valvomiseksi virtaa välillä valua ja lähde. Yksi monista tyyppisiä FET on Metal Oxide Semiconductor Field Effect Transistor tai MOSFET. Metal-Oxide Semiconductor käytetään eristävän kerroksen välillä portin ja alustan transistorin.

Oksideina eristys useimmissa MOSFETs nykyään on piidioksidi. Se saattaa tuntua sekavalta pii ei ole metallia vaan metalloidi. Aluksi, metalli on todella käytetty, mutta on korvattu Silicon koska sen ylivoimainen ominaisuuksia. Piidioksidi on periaatteessa kondensaattori, joka pitää maksu, kun jännite syötetään portin. Tämä maksu luo sitten kenttä vetämällä vastakkaisesti varautuneita hiukkasia tai hylkivät hiukkaset sama maksu ja sallii tai rajoittaa virran kulkua välillä valua ja lähde.

Vaikka on olemassa suuri joukko transistoreita, joita voidaan käyttää digitaalinen piiri, on MOSFET, joka on tällä hetkellä edullinen. CMOS (Complementary Metal-Oxide Semiconductor) pohjimmiltaan käyttää p-tyypin ja n-tyypin MOSFET pareittain täydentämään toisiaan. Tässä kokoonpanossa MOSFETS vain olla merkittäviä virrankulutusta kytkennän aikana eikä kun se omistaa sen tila. Tämä on erittäin toivottavaa, etenkin nykyaikaisissa atk-laitteet, joissa teho ja terminen rajoitukset työnnetään reunaan. Muunlaiset FET voi jäljitellä tätä kykyä tai ovat liian kalliita valmistaa.Kehittyneiden MOSFETs kehittyvät jatkuvasti, sekä kooltaan kun yritykset pitää käynnissä pienempiin arkkitehtuurit. Mutta myös suunnittelussa, kuten 3D-MOSFETs jotka osoittavat paljon lupauksen. MOSFETs ovat transistori valinta tänään tutkijat yrittävät löytää muun tyyppisiä transistoreja, jotka voivat olla sopiva korvaaja sitä.

Yhteenveto:

1. MOSFET on FET-transistorin tyypistä