Ero UMTS ja HSDPAUMTS vs. HSDPA

Universal Mobil Telecommunications System (tunnetaan myös nimellä UMTS) on kolmannen sukupolven (tai 3G) tietoliikennetekniikka liikkuville elektroniikan. Yleisin UMTS käyttää W-CDMA (Wideband Code Division Multiple Access, joka on ilmarajapinnan standardi, joka on pakollinen osa mitä tahansa matkaviestintälaitteessa 3G-verkon). Kuitenkin järjestelmä käyttää TD-CDMA (Time Division CDMA) ja TD-SCDMA (Time Division Synchronous CDMA). UMTS on täydellinen verkon järjestelmä. Sellaisena se kattaa myös radio access network, runkoverkon ja käyttäjien tunnistus käyttäen USIM-kortteja (tai Subscriber Identity Module).

High Speed ​​Downlink Packet Access (tunnetaan myös nimellä HSDPA) on myös osa 3G-verkon; kuitenkin, se on parannettu luonteeltaan. Se on protokolla, jota käytetään matkapuhelinalalla viestintää High Speed ​​Packet Access perhe C yhdistelmä HSDPA ja HSUPA (High Speed ​​Uplink Packet Access), joka ulottuu ja parantaa suorituskykyä ne WCDMA protokollia, jotka ovat tällä hetkellä olemassa. Sellaisena ne verkot, jotka ovat osa UMTS pystyvät saavuttamaan korkea tiedonsiirtonopeus nopeudet ja valmiuksia.

UMTS edellyttää uusia tukiasemia, sekä uusia taajuuksien. Näistä rajoituksista huolimatta on kuitenkin UMTS liittyy läheisesti GSM (joka on Global System for Mobile Communications, suosituin standardi Matkaviestintätekniikan), ja se perustuu käsitteet GSM C useimpien UMTS puhelimia tukea GSM, jotta dual tilan toimintaan ilman mitään ongelmia.

HSDPA toimisi kunnolla, uuden kuljetus- kerroksen kanava oli luotava (High Speed ​​Downlink Shard Channel, tai HS-DSCH) ja lisätään W-CDMA erittely. Ottamalla käyttöön kolme uutta fyysisen kerroksen kanavat (HS-SCCH, HS-DPCCH, ja HS-PDSCH), HSDPA verkko pystyy ilmoitetaan käyttäjälle, että halutut tiedot lähetetään, tunnustaa ja nykyiset kanavan laadun, ja laskemalla, kuinka paljon data lähettää mihin tahansa laitteeseen käyttäjä käyttää seuraavan lähetyksen, vastaavasti.

UMTS on teoreettinen suurin tiedonsiirtonopeus on 21 Mbit / s (HSDPA muodossa). Kuitenkin niille tällä hetkellä käytössä UMTS-puhelimia, odotettu siirtonopeus on 384 kbit / s ja 7. 2 Mbit / s on tarkempi odotus R99 puhelimia ja HSDPA puhelimia, vastaavasti. Useimmat HSDPA-teknologian esittää teoreettinen siirtonopeus 1. 8, 3. 6, 7. 2, ja 14. 0 Mbit / s. On kuitenkin olemassa vielä nopeus kasvaa saatavuus HSPA + (tarjoamalla jopa 42 Mbit / s downlink, ja 84 Mbit / s kanssa Release 9).Yhteenveto:

1. UMTS on 3G-tietoliikenteen teknologiaa, joka käyttää W-CDMA, sekä muita muunnelmia siihen; HSDPA on osa 3G-verkon, mutta on osa High Speed ​​Packet Access perhe, kykenee sen vuoksi kohonnut suorituskykyä.

2. UMTS vaatii uuden tukiaseman ja taajuuksien kukoistaa; uusi kuljetuskerroksen kanava oli luotava ja yhdistää W-CDMA tiedot, jotta UMTS toimiakseen.