Ero WMA ja WAVWMA vs WAV

WMA ja WAV ovat kaksi muotoa äänitiedostojen tallentamiseen tiedot digitaalisessa muodossa. Vaikka ne palvelevat samaa tarkoitusta, ne ovat hyvin erilaisia ​​keskenään. Suurin ero WMA ja WAV Näin he koodata datan. WAV on häviötön koodekki, joka koodaa datan uskollisesti. Vertailun WMA on häviöllinen koodekki, joka ei koodaa tarkka kopio alkuperäisestä äänen. WMA käyttää tekniikoita, jotka tunnistaa tiedon, ihmiset eivät ole kovin herkkiä. Nämä ovat sitten heitetään pois vähentää varsinaisen datan, joka on koodattu. Mutta koska miten WMA toimii, se ei sovellu äänen editointi ääni heikkenee joka kerta ääni on tallennettu tai koodata uudelleen.

Yhdessä on häviöllinen koodaus tekniikkaa, WMA myös pakkaa lopullinen tiedosto. Toisin kuin WAV, joka ei pakata tiedostoa. Tekniikat, joita WMA anna sen luoda tiedostoja, jotka ovat noin 10% koko luomia WAV. Tämä luo kaksi suorituskykyä vaikutuksia pelaaminen laitteissa. Pieni koko WMA mahdollistaa laitteen käyttää tallennusvälineitä paljon harvemmin. Mutta luonne WMA tarkoittaa, että se tarvitsee lisää laskentatehoa purkaa ja purkaa varsinaisen datan. Esitys vaikutukset, vaikka eivät ole kovin merkittäviä vaikuttaa modernit laitteet.

WAV oli hyvin suosittu enemmän kuin vuosikymmen sitten, koska se oli oletus ääniformaatti Microsoftin Windows. Nykyään ottaa erittäin suuria tiedostoja ei voida hyväksyä, koska tallennustila on aina rajallinen. WMA ja muut häviöllinen koodekit ovat edullisia musiikkitiedostojen tallentamiseen useimmat ihmiset kuin tarjoavat parhaan kompromissin koon ja äänen laatu. Ihmiset, jotka haluavat häviöttömiä myös ohjata pois WAV kuin on parempia vaihtoehtoja. Häviötön koodekkeja, muutamia mainitakseni, kuuluvat FLAC, ALAC, ja jotkut versiot MP4 ja jopa WMA. Vaikka nämä muodot ovat häviöttömästi, ne pakata tiedosto saavuttaa koon, joka on jossain välillä WAV ja häviöllinen koodekkeja kuten WMA.Yhteenveto:

WMA on häviöllinen koodekki kun WAV on häviötön koodekki

WMA puristetaan kun WAV ei

WMA käyttää enemmän laskentatehoa, kun WAV taipumus käyttää tiedotusvälineitä enemmän