Ero TN ja IPSTN vs IPS

TN ja IPS ovat kaksi teknologiaa, joita käytetään luomaan nestekidenäyttöjä tai LCD. TN sanoista Twisted Nematic taas IPS tulee sanoista In-Plane Switching. Nämä tekniikat käsitellä miten nestekiteet liikkuvat eri tavalla, mikä johtaa eri suorituskykyä. Luultavasti suurin ero näiden kahden, ostajan 'näkökulmasta, on hinta. TN näytöt ovat paljon halvempia kuin niiden vastaavat IPS näyttöjä. Osasyynä on korkeampi hinta on kaksinkertaistaminen transistorien määrä pikseliä kohti IPS näyttää, joka käyttää kaksi transistoria.

Jos hinta ei ole tekijä valittaessa paremmin näkyviin, niin IPS näytöt olisivat varma voittaja. IPS näytöt eivät kärsi väri rajoitus ongelma, että TN-näytöt ovat. Jotta paremmin värintoisto, TN näytöt käyttävät kiertelevät mutta se voi vaikuttaa terävyyttä tuloksena kuvan. IPS näyttöjä voi luoda laajempi muunnelma värejä ilman kiertelevät ja on yleensä haluttu laitteita ihmisille, jotka laajasti työskentelevät digitaalisen kuvankäsittelyn ja mallinnus.

Toinen näkökohta jos ne eroavat on katselukulma. Katselukulma on mittaus kuinka kaukana voit olla suoraan edestä näytön silti nähdä hyvän kuvanlaadun. IPS näytöt ovat erittäin laaja katselukulma ja voit katsella näytön hyvin vino kulma mutta kuva on säilyttänyt värejä ja voit silti tehdä ulos luvut ruudulla. TN näyttää, kun tarkastellaan kulmassa, alkaa kärsiä menetyksestä väri. Kuva tulee pestä pois, kuin jos katselet kuvan kautta paksua savua. Vaikka tämä on yleensä käsitelty kielteinen puoli TN näyttää, se voi olla hyödyllistä tietyissä sovelluksissa, joissa yksityisyyden on edullinen. On paljon vaikeampaa ihmisille hiipiä kurkistaa on TN näyttö kuin IPS näyttö.

Valitsemalla välillä IPS-näyttö ja TN Näytön pitäisi olla riippuvainen käyttötarkoituksesta. Jos etsit televisioon, IPS on parempi vaihtoehto, koska se on tärkeää, että TV on erinomainen värintoisto sekä laajan katselukulman. Tavalliselle tietokoneen näyttö, TN näyttö todennäköisesti riittää kun olisi istuu sen edessä suurimman osan ajasta.Yhteenveto:

IPS näytöt maksaa huomattavasti enemmän kuin TN näytöt

IPS näytöt ovat paljon paremmin toistolaite värejä verrattuna TN näytöt