Ero analogisten ja digitaalisten signaalienAnalogiset vs digitaalisiksi

On olemassa kahden tyyppisiä signaaleja, jotka kuljettavat tietoa C analogisia ja digitaalisia signaaleja. Ero analogisia ja digitaalisia signaaleja on se, että analogi on jatkuva sähköinen signaali, kun taas digitaalinen on ei-jatkuva sähköisen signaalin.

Analogiset signaalit vaihtelevat ajan, ja vaihtelut seuraa, että ei-sähköisen signaalin. Verrattuna analogista signaalia, digitaaliset signaalit muuttuvat yksittäisten vaiheiden ja koostuvat pulssien tai numeroa. Analogiset signaalit ovat malliesimerkki todellisen määrän ja ääni tehostuminen, joka aiheuttaa sähkövirran vaihteluita. Digitaaliset signaalit ovat erillisiä tasoja, ja määritetty arvo pulssin pysyy vakiona, kunnes muutos seuraavan numeron. On olemassa kaksi amplitudi tasossa, joita kutsutaan solmut, jotka perustuvat 1 tai 0, tosi tai epätosi, ja korkea tai matala.

Digitaaliset signaalit, samanlainen morseaakkoset, lähetetään tietokoneeseen, joka tulkitsee nämä sanoiksi. Digitaalinen signaali, joka on 0 tai 1, lähetetään kautta puhelinlinjan. Kun esimerkiksi kirjoitat kirjaimella A tietokoneeseen, se muuntaa sen 01000001. Tämä 01000001 menee toiseen tietokoneeseen, joka tulkitsee sen A. sarja kahdeksan 0 'ja 1' s kutsutaan tavu, kun taas kukin 0 tai 1 kutsutaan hieman.

Ero digitaalisten ja analogisten signaalien voidaan ymmärtää myös tarkkailemalla useita esimerkkejä erilaisista aaltoja, ja kuinka ne toimivat. Vuonna 1800 's, analoginen aaltomuotojen käytettiin yhdessä kuparin välittää tai välittää keskusteluja. Koska ne on taipumus kiinni vääristävät sähkömagneettisia aaltoja, tai kohinaa, joka pudottaa signaalin laatua, ne pian hankala ja vaikea ylläpitää. pian muutos analogisesta digitaaliseen tapahtunut, koska digitaaliset signaalit oli helpompi siirtää ja olivat luotettavampia verrattuna analogisia signaaleja.

Signaali on datansiirtoa että meidän on jatkuvasti käsittelevät aikana meidän päivittäistä rutiinia elämään. Puhelimista matkaviestimistä, ja musiikki tietokoneisiin, signaalit ovat hyvin tärkeitä. With kynnyksellä nykyaikaisen tekniikan, puhelin ja tietokoneita jne ovat tuli välttämättömyys, ja kustannukset analogisen signaalin siirto on tullut paitsi kallista, mutta hankala. Digitaaliset signaalit pian korvattu analoginen, koska ne ovat yksinkertaisesti erilaisia ​​ja yhdenmukaista, eikä vakavasti muuta kohinaa tai vääristymiä. Lähes kaikki elektroniset laitteet käyttävät digitaalista signaalia, koska ne pysyvät tarkka muoto ja amplitudi. Digitaaliset signaalit paremmin jatkossa jatkuvasti, ja mieluimmin analogista signaalia.

Yhteenveto:1. Analogiset signaalit voidaan muuntaa digitaalisiksi signaaleiksi modeemin.

2. Digitaaliset signaalit käyttävät binaariarvoja lähettää ja vastaanottaa dataa tietokoneiden välillä.

3. Digitaaliset signaalit ovat helpommin ja luotettavammin lähettämään kanssa vähemmän virheitä.

4. Analoginen signaali ovat jäljennöksiä ääniaaltoja, jotka voidaan vääristynyt melua ja pudota siirron laatu.