Ero GPS ja GPRSGPS vs. GPRS

Vaikka on olemassa vain yksi kirjain erottaa GPS- ja GPRS, ne ovat eri planeetoilta, kun tutkia niiden tekniikka ja toiminnot. GPS on paikannus palvelu, joka voi määrittää mikä tahansa sijainti maapallolla, läpi kutsutaan trilateraatiosta, joten nimi Global Positioning System. Toisaalta, GPRS on palvelu, joka mahdollistaa 2G tietoliikenneverkkojen palvelujen tarjoamisen muille kuin äänipuhelut. Näihin palveluihin kuuluvat pääsyn sähköpostiin, multimediaviestit ja hieman rajoitettu pääsy internetiin.

Kuten edellä todettiin, GPS ja GPRS pelata tiettyjä rooleja, ja eivät kilpaile teknologioita. GPS on vanha sotilaallinen tekniikka, joka alkaa nyt kypsyä markkinoilla, koska se ei ollut kauan sitten, kun koko siviili pääsy sai Yhdysvaltain hallituksen. Täysi pääsy sallittu vastaanottimien määrittää sijaintinsa 10 metrin, joten se kannattava seuranta työkalu sijainti ja navigointilaitteet käytetään lentokoneita, veneitä, ja suosituimpia Nykyisin käytössä, autoja. Tarkkuus sallii navigointilaitteet antaa sinulle reaaliajassa suuntiin. GPRS on osa 2G-teknologiaa, ja se on melko vanhoja. Suurimmassa osassa kehittyneessä maailmassa, GPRS on korvattu ylivoimainen 3G-teknologia. Voidaan ajatella dial-up vastaava matkapuhelimiin.

Toimintaa molemmat eroavat myös merkittävästi, kun GPS vastaanottaa tietoa satelliittien low earth orbit, kun taas GPRS kommunikoi maanpäällisen matkapuhelinverkon tornit. GPRS tarvitsee vain yhden solun torni riittävä signaali toimiakseen kunnolla. GPS, toisaalta, on kolme tai useampia satelliitteja, koska perusperiaatteita kolmilateraatioteoriaan. Koska äärimmäinen korkeus maata kiertäviä satelliitteja, voit käyttää GPS-laitteen lähes kaikkialla maailmassa, jopa keskellä Tyynellämerellä. GPRS on rajoitettu matkapuhelinverkon tornit sijaitsevat maalla.

Yhteenveto:

1. GPS on paikannuspalvelun, kun taas GPRS on palvelu käytetään matkapuhelimissa.2. GPS-järjestelmää käytetään tunnistamaan sijaintisi maan päällä, kun taas GPRS käytössä käytetään sähköposteja ja selata Internetiä.

3. GPS kommunikoi kokoelma satelliitteja, jotka kiertävät maapalloa, kun taas GPRS on yhteydessä maanpäälliseen torni.

4. GPS vaatii kolme tai useampia asemia töihin, kun taas GPRS vaatii vain yhden.