Ero AC ja DC SähköAC VS. DC SÄHKÖN

Käytämme sähköä niin usein elämässämme että meillä on tapana unohtaa, että on olemassa enemmän kuin yksi muoto luonnossa: On AC (vaihtovirta) ja DC (Direct Current). Nämä kaksi muotoa, vaikka molemmat ovat pohjimmiltaan sähkövirtoja, on monia eroja, miten ne käyttäytyvät ja toiminta. Tämä on erityisen tärkeää tietää, koska tiettyjä sovelluksia, jotka molemmat sähkövirran soveltuvat parhaiten. Kun huoli voima, joka vallitsee maailmassamme, olisi parasta kaikille ymmärtää, mitä eroja AC ja DC ovat.

Vaihtovirta (AC) on yleisempää muotoa nykymaailmassa. Sähkön että kodeissa, toimistoissa, kouluissa, ja muut laitokset saavat voimalaitosten on muodossa AC. Syynä tähän on se, että AC sähköä voidaan siirtää tehokkaasti, mikä helpottaa siirtämistä lähteestä (eli sähköverkkoa) kuluttajalle (kuten kotinne, esimerkiksi). Verrattuna alkuvuosina, jolloin sähköä vain tulossa kotitalouden välttämättömyys, nykyaikaisten asuntojen ja laitosten saavat usein enemmän valtaa kuin mitä ne todellisuudessa kuluttavat.

Termi 'Vaihto-' tuli yksinkertainen tosiasia, että nykyinen kääntää tietyin väliajoin, eli se muuttuu 'suunta', kun se virtaa. Tämä väli vaihtelee sijainnin ja tarpeet alueella. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on eri väliajoin AC kautta kulkeviin voimalinjoja kuin maassa Euroopassa tai Aasiassa. Taajuusalue on joko 50 tai 60 Hz, ja joissakin maissa, kuten Japani, molempia käytetään. Valaisemiseksi tarkemmin, paikallinen voimalaitos voisi laittaa muutama miljoona volttia AC sähköä voimalinjoja; kun tämä voima saavuttaa alueella kulutukseen, niin periaate käyttää muuntajien kuvaan. Muuntaja voidaan lisätä tai vähentää määrää sähköteho, vaikka useammin jälkimmäistä käytetään turvallisia kulutukseen. Virran muunnettaisiin pienempi jännite ja kun se lopulta saavuttaa oman kodeissa, pistorasiaan todennäköisesti ovat teholtaan sadan voltin tai niin.

Sen toisessa päässä, olet Direct Current (DC); se oli myös laajalti tunnettu galvaanisen virran varhaisessa sovelluksissa. Kuten voisi epäillä, DC sähkö ei muuttua jatkuvasti. Tämäntyyppinen sähkövirta yhteen suuntaan ja mitään muutosta ei tapahdu, miten se virtaa. Oman yhteisen akku on esimerkki laitteesta, joka tuottaa DC sähköä. Aurinkokennojen ja auton akut ovat myös yleisiä esimerkkejä. Muista molemmat päät akun? Siellä 's positiivisen ja negatiivisen, eikö? Ne ovat merkkejä DC sähkön he eivät' t muutos flow; positiivinen edelleen myönteiset ja päinvastoin.Vuoden alussa 19th century, DC sähkö oli muotoa käytetään antamaan tehoa Yhdysvalloissa; kuitenkin, DC sähkö oli virhe menettämisen vallan jälkeen tietyn etäisyyden kulkemisen, karkeasti mailin tai niin. Se oli loppupuolella tällä vuosisadalla, että AC sähköä tuli ihanteellinen ja edullinen muoto käyttää jakamaan suuria määriä tehoa pitkiä matkoja. Kuitenkin viime aikoina teknologian kehitys mahdollistavat ja käytännön jakaa ja käyttää DC sähköä samalla tavalla kuin AC sähköä.

Luonteesta johtuen tiettyjen laitteiden ja välineiden, muuttaa AC DC ovat käytettävissä, erityisesti näinä päivinä. Esimerkiksi kannettavat tietokoneet käyttävät tyypillisesti akkuja niiden pääasiallisena virtalähteellä. Sovittimen kytkettynä, se muuttaa AC pistorasiat, että DC akku voi käyttää valtaan laptop ja maksu itsensä. DC AC muuntaminen on harvinaisempaa; Yleisin käyttää tätä on autoissa. Akku on DC ja vaihtovirtageneraattorin muuntaa sen AC joka puolestaan ​​jaetaan DC koko auto 'järjestelmiin.

Yhteenveto:

1. vaihtovirta (AC) tarkoittaa sähkövirtaa, joka jatkuvasti muuttuu virtaus välein tai riippuen sen käytöstä. Direct Current (DC) tarkoittaa sähkövirtaa, joka virtaa yksipuolinen suuntaan ja on usein ominaista positiivinen ja negatiivinen pää.
2. AC on tehokkaampi jakautuminen pitkiä matkoja menettämättä valtaa, kuten tapauksessa voimalaitosten. DC on edullinen pienemmille tavaroille tai eristyksissä jakeluun kuten akut ja aurinkokennot.