Ero LP ja EPLP vs. EP

Musiikkimaailmassa, on olemassa joitakin teknisiä termejä ja lyhenteitä, jotka on tiedossa. Kaksi tällaista lyhenteitä tai termejä, syrjään albumeja ja sinkkuja, ovat LP ja EP. LP on lyhenne pitkäksi pelissä ennätys (pitkä toisto / pitkä soitin), kun taas EP on lyhenne pitkäaikaista kuuntelua.

EP johdettu nimi laajennettu, sisältää vain pienen määrän kappaleita. Ei voi olla kolme tai korkeintaan viisi, singleä. Sitä vastoin LP on synonyymi kokopitkän albumin. Nämä kuvaukset olivat niitä käytännössä käytetään vinyylilevyjä. Vuoteen 1980 's, vinyylilevyjä sanottiin olevan ensisijainen keskipitkän käytetään edistämään taiteilijan 's uusia musiikkikappaleita. Nämä suoraan lähettää radio- ja myös musiikin klubeja.

Tässä suhteessa puhtaasti tallennettu EP käytettiin tarkoituksena on antaa vain kourallinen ihmisiä yleiskuva taiteilijan 'uusi rivi kappaleita. Tämä toimi myös julkisuutta, tai osan koko myynninedistämiseen Tour (kampanja) varten taiteilija. menestys käyttää näitä EP oli ilmeistä, koska suurten levy-yhtiöiden alkoi valmistaa värillinen vinyylilevyjä yleisölle 's yleiseen kulutukseen ja myyntiin.

Nykyään kynnyksellä CD- ja DVD-tekniikan, jotkut bonusbiisiä on lisätty, mitä oli alun perin tunnistettu musiikki singleä. Vinyyli record että aluksi sisälsi 1 tai 2 kappaleiden (yksi), on nyt tullut EP lisäämällä enemmän kappaleita (extrat, demoja ja luultavasti miksaa) tuella enemmän tallennustilaa mainitussa levyt. Kaupallisiin tarkoituksiin kuitenkin, musiikki etiketti yritykset välttämättä käyttää termiä 'musiikki singleä lisätty bonusraitaa' tehdä ennätys houkuttelevammaksi ostavan yleisön. Joidenkin lähteiden mukaan kuitenkin, nämä EP: t ovat myös pidetty eräänlaisena minialbumin.Vastaavasti, koska vinyylilevyjä on nyt korvattu uudemmilla levyt pääasiallisena välineenä musiikin jakelun, termi LP hitaasti tyhjennetään yhteismarkkinoille termin 'albumi' (liittyvät yksipuolista levyjä). Vaikka voi olla niin monta kappaletta sisältyvät vinyylilevyjen kuin kokonaisia ​​albumeja, LP, silloin, yleensä koski kahta puolinen vinyylilevyjä jolloin yksi puoli edustaa puolet albumin, ja toinen puoli valmis jäljellä puoli. Nämä asiakirjat olivat noin jalka halkaisijaltaan, ja ovat 33 rpm. Nämä sanottiin olevan dominoiva väliaine jakelun 1948 loppupuolella 1980 's.

1. Mitä tulee vinyylilevy formaatteja, LP sanoista pitkään pelissä record (kuten koko albumi), kun taas EP tarkoittaa pitkäaikaista kuuntelua (esimerkiksi musiikkia singleä lisätty bonusbiisiä).