Ero UPnP ja DLNA Digital HomeUPnP vs DLNA

Koska kotimme ovat alkaneet tulla digitaaliaikaan, uudet parametrit on perustettu, jotta voidaan luoda täysin yhteensopivia ja toisiinsa laitteisiin. Tässä on UPnP ja DLNA kuvaan. Suurin ero UPnP ja DLNA on soveltamisalan että ne kattavat. UPnP on pohjimmiltaan vain joukko protokollia, joiden avulla eri laitteiden löytää toisensa ja käyttää palveluja, että heillä on. Vertailun DLNA kattaa paljon laajempi, joka sisältää yhteenliittämistä, formaatteja, hallintajärjestelmät, ja turvallisuussysteeminä.

UPnP on todella riittää, jos haluat vain yhteen eri laitteiden, jotta voit hallita ja siirtää mediatiedostoja laitteesta toiseen. Mutta ellet varmistamiseksi, että laitteet pystyvät tunnistamaan ja purkaa media, ei ole varmuutta siitä, että voit pelata median kohteessa. Tässä on DLNA tulee sisään. DLNA käyttää UPnP yhteenliittämisen tarkoituksiin siten, että DLNA-laitteet voivat löytää toisensa ja kommunikoida. Mutta lisästandardeja perustetun DLNA eliminoidaan ylimääräinen vaivaa yhteensopivuuden varmistaminen laitteiden välillä. Ottaa DLNA-sertifioituja laitteita mahdollistavat ei-tekniset ihmiset helposti laitteet toisiinsa.

Koska DLNA on hyvin nuori standardia, se ei ole vielä kovin tavallista, laitteisiin, jotka tukevat sitä. Sen sijaan, UPnP on suhteellisen kypsä ja tukee useita laitteita. Mutta koska edut DLNA, monet elektroniikan valmistajat ovat kiirehtivät lisätä sen tuki näiden uusiin laitteisiin. Se on vain ajan kysymys ennen kuin DLNA tulee annettu useimmissa kodinkoneet.Koska DLNA on pääjoukko UPnP, on sanomattakin selvää, että DLNA varustetuissa laitteissa olisi myös voitava UPnP. Joten jos sinulla on jo UPnP setup kotona, voit hitaasti lisätä DLNA laitteille siirtyä käyttämään setup lopulta.

Digitaalinen koti on väistämätön tulevaisuus. Ainoa ongelma on, miten sinne pääsee. DLNA on seuraava looginen askel UPnP ja mukavuus se tarjoaa tuo meidät lähemmäksi aidosti digitaalisen kodin asetukset.

Yhteenveto:

UPnP on Object kun DLNA on laite vakio

DLNA käyttää UPnP löytämässä ja ohjauslaitteet

DLNA asettaa rajoituksia, jotka eivät ole perustettu UPnP

Lisää laitteet tukevat UPnP kuin DLNA