Ero AES ja TwofishAES vs Twofish

Advanced Encryption Standard, tai AES, on tällä hetkellä uusin standardi, joka on hyväksynyt Yhdysvaltain hallitus salaukseen huippusalaista tietoa. Etiketti AES ei ole alun perin tarkoitettu yhdelle salausmenetelmä; sen sijaan se oli välistä kilpailua paljon. Niistä viisi finalistia ovat Rijndael ja Twofish. Rjindael voitti ja hyväksyttiin AES samalla Twofish ilmeisesti ei.

AES on lohkosalain ja käyttää vaihtamaan-permutaatio verkon tietojen salaamiseen. Toisaalta, Twofish käyttää Feistel verkko suorittaa saman tehtävän. Tämä tarkoittaa, että Twofish on hyvin samankaltainen, vaikkakin paljon monimutkaisempi kuin vanhemmat standardien DES (Data Encryption Standard) ja 3DES (Triple DES). Huolimatta samanlainen vanhempi DES-salaus, Twofish on särkymätön; jopa teoreettinen näkökulmasta. AES on myös erittäin vankka salausstandardi erityisesti hyvin pitkiä avainpituuksien. On tapauksia, vaikka jossa AES on särkyviä. Se ei ole kovin huolestuttava vaikka sillä tauko tehtiin 8 kierroksilla versio, joka ei ole käytössä. Vieläkään ei ole todistettu hyökkäys, jossa data todella kerätty rikkomalla AES-salausta.

Pituudesta riippuen avaimen, AES toteuttaa eri määrä kierroksen salausta. Keskeisten koot 128 bittiä, 192 bittiä, ja 256 bittiä, kierrosten määrä on 10, 12, ja 14 vastaavasti. Twofish ei vaihtele kierrosten määrä tahansa näppäintä koon. Sen sijaan se käyttää kiinteän määrän 16 riippumatta.Todennäköisesti tärkein syy siihen, miksi Rijndael valittiin AES sijaan Twofish on se, että se on erittäin tehokas, kun se tulee laitteisto. Se vaatii vähemmän muistia ja vähemmän syklejä, jotta salata tietoja. Vaikka vaikutus on pienempi high-end laitteita, low end laitteita kuilu voi olla hyvin merkittävä.

Vaikka se saattaa tuntua rikkomatta salakirjoitus on ainoa tapa murtautua turvallinen järjestelmä. Se on oikeastaan ​​kaikkein vaikein tapa tehdä se; varsinkin kun on edessään erittäin kova salausstandardi kuten sekä AES ja Twofish ovat.

Yhteenveto:
1. AES on todella Rijndael kun Twofish on yksi AES finalisti
2. AES käyttää vaihdon-permutaatio verkko samalla Twofish käyttää Feistel verkkoa
3. AES on särkyvää joissakin muodoissa taas Twofish on
4. AES toteuttaa vähemmän kierroksia kuin Twofish