Ero Client ja ServerClient vs Server

Computing terminologia, sekä 'asiakas' ja 'palvelin' viittaavat tietokoneita, joita käytetään eri tarkoituksiin. Asiakas on pieni tietokone, joka käyttää palvelimen verkon kautta. Esimerkiksi organisaatio, työntekijä kirjautuu työasemaan käyttää tiedostoja ja sovelluksia käynnissä palvelimella koneella. Tämä kaksiportainen arkkitehtuuri tunnetaan myös asiakas-palvelin-arkkitehtuuri, joka keskittyy pääasiassa työnjako organisaatiossa. Palvelin kone on suuren kapasiteetin tietokone, joka voi tallentaa erilaisia ​​tietoja, kuten sovelluksen ja tiedostoja. On olemassa erilaisia ​​palvelimia, kuten; sovelluspalvelin, tiedostopalvelin, web-palvelin, tietokantapalvelin, tulostaa, välityspalvelin, pelipalvelin, standalone palvelin, jne. Asiakas voidaan luokitella rasvaa, ohut, ja hybridi. Rasvaa client tukee sekä paikallista tallennusta ja paikallista jalostusta. Ohut asiakas on vähemmän tehokas laite pienellä laitteiston asennettuna. Se yleensä hyödyntää resursseja isäntä koneen ja vetoaa palvelin suorittaa mitään tietojenkäsittelyä. Ensisijainen tehtävä thin client on vain näyttää graafisesti kuvien tarjoamat sovelluspalvelin. Hybridi asiakasprosessit paikallisesti vaan tukeutuu palvelimen tietojen tallennusta varten.

Jotkin sovelluspalvelimet voivat vaatia käyttäjiä kirjautumaan sisään niiden työasemiin päästäkseen tiettyjä sovelluksia hyödyntäen asiakas-palvelin-arkkitehtuuri. Asiakas koneita voi paitsi käyttää sovelluksia ja tiedostoja, mutta ne voivat myös käyttää prosessorin palvelimen suorittamaan tiettyjä tehtäviä ilman lisätä mitään lisälaitteita resursseja työasemaan.

Asiakastietokone sisältää yleensä enemmän loppukäyttäjän ohjelmistojen kuin palvelintietokone. Palvelin sisältää yleensä enemmän käyttöjärjestelmän komponentteja. Useat käyttäjät voivat kirjautua palvelimelle samanaikaisesti. Asiakas kone on yksinkertainen ja halpa taas palvelimella kone on tehokkaampi ja kallista.

Suurin ero asiakkaan koneen ja palvelimen laite on sen suorituskyky. Asiakas koneet pidetään optimaalinen sovelluksiin, jotka vaativat nopeaa käynnistyksen kertaa. Palvelin kone on optimaalinen sovelluksiin, joissa painopiste on enemmän suorituskykyä.

Yhteenveto:

1. Asiakas kone on pieni tietokone, jossa on perus laitteistokokoonpanoa taas

palvelin kone on high-end tietokone kehittynyt laitteistokokoonpanon.2. Asiakas on yksinkertainen ja vähemmän tehokas laite taas palvelin on tehokas

koneen kallista.

3. Asiakas käytetään yksinkertaisia ​​tehtäviä, kun taas palvelinta käytetään tallentamiseen valtava data

tiedostoja ja sovelluksia.

4. Palvelin tarjoaa korkean suorituskyvyn verrattuna asiakkaan koneeseen.

5. Palvelin tukee samanaikaista, monen käyttäjän kirjautumisia taas asiakkaan kannattaa