Ero kovalevy ja muistiKiintolevy vs Muisti

Random Access Memory ja kiintolevy ovat usein sekavin puppusanojen IT-maailmassa. Ihmiset sekoittavat usein virheilmoitus 'järjestelmä muisti' ajatella, että niiden kovalevy on täynnä, mutta todellisuudessa se on RAM, joka on täyttymässä.

Sekä kiintolevyn ja RAM käytetään tiedon tallentamiseen. RAM on tyypillisesti pienempi kuin kiintolevy. Tallennuskapasiteetti RAM vaihtelee 128 ja 1 MB. Kiintolevy on suuri tallennuskapasiteetti vaihtelee 1 Gt 1 Tt.

Tyyppi varastointi RAM on väliaikainen. Kun käyttäjä yrittää käyttää joitakin tietoja Internetissä, tiedostot latautuvat väliaikaisesti RAM. Tiedot ladata käyttäjän Internetistä saa tallennetaan kiintolevylle pysyvästi. Tiedostot ladataan RAM päästä poistuvat, kun tietokone sammutetaan. Tiedot tallennetaan kiintolevylle jää pysyvästi.

Muistimoduulit koostuvat sirujen ja mikroprosessorien. Kiintolevy koostuu levyjä ja Platters. Tiedot RAM tallennetaan muodossa bittiä (0 'ja 1' s). RAM tarvitsee jatkuva virransyöttö, jotta ne pysyvät tiedot sirulle. Tiedot kiintolevyllä tallennetaan magneettilevyt. Kiintolevy doesn 't vaativat jatkuvaa sähkövirran syöttö pitää tiedot.

Kun käyttäjä muuttaa tiettyä tiedostoa, muutokset on ensin tallennettu RAM. Kun käyttäjä tallentaa muutokset, sisältö kopioidaan kiintolevylle. Alkuperäinen kopio tiedostosta on koskematon kiintolevylle, kunnes muutokset tiedostoon tallennetaan. Kun tiedosto on tallennettu, alkuperäinen tiedosto korvataan uuden version tiedoston kiintolevylle.

Muistia voidaan käyttää useita satoja kertaa nopeammin kuin kovalevy. Koska kaikki ohjelmat ensin ladataan RAM, muisti yleensä täyttyy. Kun tietokone päätyy virheilmoituksen sanomalla 'ei tarpeeksi muistia ohjelman suorittamiseen', se tarkoittaa, että RAM on täynnä.

Yhteenveto:

1. Muisti viittaa työmuistiin asennettu emolevyyn

kun taas kiintolevy on kara magneettilevykkeiden kutsutaan myös kiintolevylle.

2. kapasiteetti RAM on pienempi kuin kapasiteetti kiintolevyn. RAM kapasiteettivaihtelee 128 Mt 4 Gt taas kovalevyn kapasiteetti vaihtelee 320 GB 1

TB.

3. varastointi tyyppi RAM on väliaikainen, kun taas muistityyppisen kiintolevylle on

pysyvä.

4. RAM pääsee nopeammin kovalevy. RAM koostuu pelimerkkejä

kun taas kiintolevy koostuu levyjä ja Platters.

5. Kaikki muutokset tehdään tiedostoon on läsnä RAM taas kerran muutokset ovat

tallennetaan, se kopioidaan kiintolevylle pysyvästi.

6. RAM tarvitsee jatkuva virransyöttö pitää data taas kiintolevyltä