Ero GRUB tai LILOGRUB vs LILO

Jotta tietokone ajaa jälkeen kytketään päälle, se tarvitsee useita ohjelmia, joiden avulla se. Yksi näistä ohjelmista on bootstrap loader tai käynnistyslataimen. Se lataa pääasiallinen käyttöjärjestelmä tietokoneen.

Käyttöjärjestelmä ohjelmat tallennetaan kiintolevyt; CD, DVD, USD muistitikku, levyke, ja flash-muistikortti ja ei pääse tietokoneen 's keskusprosessoriin koska se voi vain suorittaa ohjelmia löytyy levyltä.
Ne löytyy RAM tarvitaan pääsy avulla käynnistyslatain kuten BIOS, EFI, SLOF, OpenBootin OpenBIOS, Bootmgr, Syslinux, NTLDR, GRUB, LILO. Nämä ohjelmat sallivat tietokoneen kommunikoida sen käyttäjä.

GRUB on Grand Unified lataajan, joka voi käynnistää käyttöjärjestelmiä kehittänyt Linux, Mach4, VSTA, DOS ja monet muut käyttöjärjestelmät. Se voi ladata ytimien eri binary muodoissa jotka kirjataan tunnettuun tilaan avulla on helppo uusille käyttäjille.On olemassa useita vaihtoehtoja config tiedosto, ja sen avulla käyttäjät voivat MultiBoot ja käyttää käyttöjärjestelmiä, jotka on asennettu tietokoneeseen ja valita, mitkä ytimen asetusten käyttää käyttöjärjestelmän 's osio.
Se tukee useita ajettavan muodoissa eikä sitä tarvitse geometriamuunnoksen. Se on bash kaltainen komentorivi jonka avulla käyttäjät voivat käynnistyä käyttöjärjestelmää asennettuna levykkeeltä, CD-ROM, tai USD laite.
LILO, toisaalta, on yleinen alkulatausohjelmaa Linux. Se on koodi, joka BIOS kuormia tietokoneen muistiin käynnistyksessä. Kuten GRUB, se voidaan käynnistää käyttöjärjestelmän ulkoisesta lähteestä, kuten levykkeelle tai kiintolevylle.
Se voi kirjoittaa Master Boot Record (MBR) laitteessa ja voi paikantaa ytimet, lataa ne muistiin, ja käynnistää ne ylös. Sen avulla käyttäjät voivat aloittaa DOS, Windows, OS / 2, ja muut configs Linux. Se oli oletuksena käynnistyslataimen Linux kunnes se korvattiin GRUB.
Toisin kuin GRUB, LILO ei salli käynnistämistä verkosta ja on asennettava uudelleen MBR jälkeen konfiguraatiotiedosto muutetaan samalla GRUB automaattisesti oletusarvot sen komentoriviltä. LILOn on helpompi käyttää kuin GRUB, kuitenkin, koska se on yksinkertaisempi.

Yhteenveto:

1. GRUB on käynnistyslatain voidaan käyttää Linux, VSTA, DOS ja muiden käyttöjärjestelmien kun LILOn on geneerinen alkulatausohjelmaa Linux.
2. Sekä GRUB tai LILO voidaan käynnistää käyttöjärjestelmiä ulkoisista laitteista, kuten levykkeet ja kovalevyt, mutta 3. GRUB mahdollistaa käynnistystä verkon vaikka LILO ei.
4. Kun asetustiedosto on muuttunut, LILO on asennettava uudelleen MBR kun GRUB oletuksena sen komentoriviltä.
5. GRUB on hankala käyttää, kun LILOn on yksinkertaisempi ja helpompi käyttää.
6. LILO on vanha oletusarvo käynnistyslataajan Linux kun GRUB on uusi oletusarvo käynnistyslataimen.