Ero Aluksen elementit ja putkisolutAluksen elementit vs putkisolut

Korkeammat kasvit ovat kehittyneet hyvin kehittynyt kuljetusjärjestelmä varten johtuminen vettä. He ovat erikoistuneet joidenkin solujen auttaa nousu sap. Nämä ovat aluksen osat ja putkisolut jotka ovat vastuussa kuljetusta ja kierto sisällä kasvin runko. Yhdessä niitä kutsutaan puuaineksen elementtejä. Puuaineksen elementtejä, ksyleemikuitujen, ja xylem parenkyymissä tiiviisti muodostaen xylem kudoksiin. Xylem kokonaan muodostaa koko translokaatio järjestelmä korkeammissa kasveissa. Evolution Tämän kudosta pidetään perussyy onnistumisesta koppisiemenisistä.

Puuaineksen elementit, putkisolut ja aluksia, ovat erittäin erikoistuneita soluja. Nämä solut ovat vailla protoplastien kun kypsät. Näitä ei-eläviä soluja pitkänomaiset lignifioitunutta solun seinät. Suurin ero putkisolut ja alusten on, että aluksilla on rei'itys lopussa levyt, jotka tekevät niistä putkimainen, pitkä rakenne taas putkisolut ei päätylevyt.

aluksen elementit
Aluksen osat ovat rakennuspalikoita veden kuljetusjärjestelmä kasvien. Ne ovat vastuussa nousu mahlan tyvestä lehtiä ja kärjen kasveja. Nämä lignified solut, jotka ympäröivät parenkymaalisolut. Nämä solut pituus vaihtelee. Alus jäsenet ovat peräisin pituus- kasana soluja. Kaikki astiat on yhdistetty toisiinsa päistään kautta rei'itetty, putken kaltaisia ​​rakenteita. Rei'itysten tai rei'itetyt levyt voi myös vaihdella muodoltaan.

Mukaan niiden muotoja, ne on nimetty yksinkertaisesti rei'itykset kun yksinkertainen; scalariform rei'ityksiä, kun ne ovat tikkaat, kuten; rei'itetyn lävistys levyt kun useat pyöreä aukot ovat siellä; verkkoutumaan rei'itys Levyt kun verkkomaisen kuvion monia aukkoja on olemassa. Mahlaa siirtyy yhdestä aluksesta jäsen muihin näiden reikien läpi.Xylem alukset antavat yleiskuvan voimaa kasvin runko. Ne ovat läsnä koppisiemenisistä vain.

putkisolut
Putkisolut ovat pitkänomainen soluja xylem. Niiltä puuttuu myös alkulima kuin alukset. Ne muistuttavat aluksia lukuun ottamatta muutamia tosiasioita. Putkisolut peräisin yksittäisistä soluista. Nämä solut ovat ehyet ja on vain kuoppa paria yhteisiä seiniä. Tracheid 's rakentaa vaihtelee eri maissa. Putkisolut esiintyy kaikissa putkilokasvit.

Yhteenveto:
Aluksilla on rei'itys lopussa levyt taas putkisolut ei päätylevyt.
Trakeidit ovat peräisin yhdestä yksilöstä soluja, kun alukset ovat peräisin kasa soluja.
Putkisolut esiintyy kaikissa putkilokasveja taas alukset rajoittuvat koppisiemenisistä.
Putkisolut ovat ohuita taas alus elementit ovat laaja.
Putkisolut on paljon suurempi pinta-alan ja tilavuuden suhde verrattuna astiaan elementtejä.
Alukset ovat laajempia kuin putkisolut kanssa, johon ne liittyvät.
Morfologia Perforointilevy on erilainen kuin putkisolut.
Vuonna koppisiemeniset, aluksen osat ovat lyhyempiä kuin putkisolut.