Ero Kemialliset ja mekaaniset WeatheringKemialliset vs mekaaninen sään

Sään on termi fysiikan joka tarkoittaa asteittainen ja jatkuva muutos kiviä, jotka ovat esillä Earth 'pinnasta. Ei se ei ole suoraan sidoksissa Monsoon ja jylinä ja salama ja muut sään terminologia (vaikka nämä luonnonilmiöt on jotain tehdä prosessin sään). Se 'sa luonnollinen esiintyvä missä muut luonnonvoimat osallistuvat in. stampedes eläinten on jotain tekemistä sään, niin on mies' s teollista toimintaa. rapautuminen on toinen osa eroosiota. on määritellään yleensä muutos tai muuttaminen alkuperäisestä kivinen hahmo jotain uutta tai erilaista.

Koska sään, luonnon ihmettä tehdään. Nämä luonnon ihmeitä ovat myös osoittaa että, sään todella tapahtuu. Grand Canyon esimerkiksi on vain yksi upeimmista ja luonnon kiven muodostumista tekemät sään. Voit myös käydä Filippiinien 's Chocolate Hills liian ja nähdä, että sään voi todella tehdä tällaisia ​​upeat näkymät. Mutta don' t tarvitse matkustaa ympäri maailmaa vain nähdä todisteita siitä, että sään tapahtuu. Vain kävellä alas puutarhan ja noudattaa joitakin luonnon kiven muodostumista. On olemassa kahdenlaisia ​​sään ja nämä ovat kemiallisia rapautuminen ja mekaanisten sään ja nämä kaksi tapahtua jopa ilman ihmisen puuttumista. Jos haluat tietää enemmän sään, sinun täytyy ymmärtää enemmän sen kahdenlaisia. Joten tässä ovat eroja kemiallinen ja mekaaninen sään.

Kemialliset sään, aluksi sisältää kemikaaleja kiviä muuttaa. Kemialliset sään luokat kiviä sisältävät liukenemisen, hapetus, karbonaattien, ja hydrolyysi. Muunnos tapahtuu vain, kun vettä sekoitetaan kemikaaleja, happosade tuottaa tai kiviä muodostua jokien saa pestään kemikaalien läheisiltä tiettyjen kemiallisten tehtaiden. Lämmin lämpötila ja trooppinen sää nopeuttaa prosessia kemiallisten sään, koska nämä ovat ihanteelliset olosuhteet, jotka kemiallisen rapautumisen reagoivat. Kun kivet ovat kemiallisesti rapautunut se tarkoittaa, että se tappioiden alkuperäisen muodostumista ja muuntua uuteen. Vuonna hydrolyysiprosessit, rock mineraali kutsutaan silikaatit yhdistää hapon tuomat happosateiden ja transformaatio kallion tekee saven mineraali. Vuonna karbonaattien, Hiilihappo reagoi kiven mineraali nimeltään maasälpää ja liuottaa se muuttamassa rock saada uusi muoto. Vesi pohjimmiltaan on suuri merkitys kemiallisten sään tapahtua. Rocks ei luonnollisestikaan voida sekoittaa hapon ilman vettä.

Mekaaninen sään toisaalta liittyy ulkoisia tekijöitä Kivien jaotellaan pienemmiksi paloiksi. Nämä ulkoiset tekijät kuuluvat hankausta (usein tapahtuu jälkiruoka, se on prosessi, joka sisältää kitkaa, jonka ylempi kerros kallion on poistettu, koska altistuminen hankausaineita), hilseily (tapahtuu, kun siellä 's nopea maankuoren liikkeet, kallion halkeamia paineen vuoksi ja altistaa sen taustalla kerros), ja jäädyttäminen ja sulattaminen sään (tätä esiintyy yleisesti paikoissa, joissa lämpötila, jäätynyt maa luo suuria halkeamia kiviä, joiden perusteella se voidaan pirstoutunut niin monia eri muotoja hiukkasten).

YHTEENVETO:1.

Sekä kemiallisia ja mekaanisia ovat tyyppiä sään jotka ovat pohjimmiltaan määritelty muutos tai muuttaminen alkuperäisestä kivinen hahmo jotain uutta tai erilaista.
2.

Kemialliset sään sisältää kemikaaleja prosessin kiven muutos, kun taas mekaaninen ovat ulkoisten osallistumisesta, joka sisältää paine.
3.