Ero Vetykarbonaattipitoisuus ja ruokasoodaaBikarbonaatin vs Leivonta Soda

Bikarbonaatti ja ruokasoodaa ovat molemmat erittäin tärkeitä kotitalouksien komponentteja. Niitä löytyy omassa keittiössä, ja niitä voidaan käyttää leipomiseen. Molemmat aineet ovat samat elementit läsnä toisiinsa. Nämä kaksi aineilla on hiilen ja hapen niiden kaavassa. Nämä ovat vain joitakin tärkeimmistä syistä, miksi ihmiset virhe niitä samana.

Bikarbonaatti on yhdistelmä erilaisia ​​molekyylejä keksiä kuin ioni. Molekyylit läsnä bikarbonaatin ovat: kolme happea, vetyä molekyyliä, ja yksi hiili-molekyylin. Näiden molekyylien, se voi myös muuttua yhdiste, joka on vähemmän protoneja ja elektroneja. Kemiallinen kaava bikarbonaatti on HCO3. Bikarbonaatti on tärkeä rooli ihmisen 'kehoa. Se pitää yllä tasapainoa veren happamuuden. Se buffs pH oman elimen veressä ei liian happamia tai liian perus. Se on myös erittäin tärkeä osa ruoansulatuskanavan prosessi vatsassasi. se voi auttaa tarkistaa ruoansulatuskanavan mehut mahassa jälkeen vatsa on valmis sulattamaan. bikarbonaattia myös luonnon kautta. Kun vesi sade osuu kallioon, se luo bikarbonaatti-ioneja. hiilen kierto on erittäin tärkeää, ja virtaus bikarbonaatin tekee tästä sykli mennä.

Ihmisillä on taipumus sekoittaa ruokasoodaa bikarbonaatilla koska kemiallinen termi ruokasoodaa on natriumbikarbonaatti. Leivonta sooda on kiteinen aine, joka esiintyy luonnossa. Tämä kiteinen nähdään yleensä Mineraalilähteet. Sen muoto on liuennut, ja se on osa mineraali neutroni. Toinen suuri käyttää tätä ainetta on kuin happo-emäs reaktantin laboratoriokokeissa. Se voi pysäyttää pieniä tulipaloja, ja sitä voidaan käyttää hygienian ylläpitoon. Leivonta sooda voi myös auttaa tekemään haiseva jääkaappi haju paremmin, ja se voi ottaa närästys pois.

Nämä ovat määritelmät kunkin aineen. Näiden määritelmien, se on helppo tuoda esiin eroja toisiinsa. Vaikka heillä on paljon yhtäläisyyksiä, kuten ottaa yhdiste HCO3, niiden erot ovat edelleen merkittävät.

YHTEENVETO:1. leivinjauhetta auttaa lievittämään happo ruoansulatushäiriöt ja närästys ongelmia, kun taas bikarbonaatin pitää tasapainon pH veressä.

2. Vetykarbonaattipitoisuus luultavasti enemmän kemiallisia reaktioita verrattuna natriumbikarbonaattia. Tämä johtuu protonien ruokasoodaa.

3. leivinjauhetta tarvitsee kemiallisen reaktion mukaan rikkoutuneen bikarbonaatti, koska kaikki sen elektronit, voi helposti olla kemiallisia reaktioita.

4. Vetykarbonaattipitoisuus voi auttaa tekemään ruoansulatuskanavan terveempiä kun taas ruokasoodaa voi tehdä jääkaappi haju paremmin.