Ero Ionic ja kovalenttiset yhdisteetIonic vs Kovalentti yhdisteet

Ero ionisia ja kovalenttiset yhdisteet voivat olla sekava. Perus määritelmä ioninen yhdiste on, että ne ovat molekyylejä, jotka koostuvat varautuneita ioneja. Nämä ionit ovat päinvastainen (sekä negatiivisia että positiivisia) maksuja. Toisaalta, kovalenttiset yhdisteet ovat ei-metalleja, jotka on sidottu yhteen, ja muodostuu kaksi elektronia, jotka on jaettu kahden atomin.

Molekyylit ioniyhdisteen sidotaan yhteen sähköinen vetovoima kahden tai useamman ioneja. Nämä ionit voivat olla kahdenlaisia ​​'' kationin ja anionin. Kationisäädettyä viittaa ionien kanssa positiivinen varaus, kun taas anioni viittaa ionien negatiivinen varaus. Kationit ovat yleensä metalleja, kun taas anionit ovat yleensä ei-metallit, tai polyatomic. Toisaalta, kovalenttinen yhdiste on yleensä muodostuu, kun kaksi ei-metallit ovat sitoutuneet yhteen. Tämän tyyppinen yhdiste, elektronit on jaettu (ja ei siirretä), ja tämä aiheuttaa sen, että side niiden välillä.

Ioniyhdisteet on korkea sulamis- ja kiehumispiste, kun taas kovalenttinen yhdisteillä on suhteellisesti alhaisemmat sulamis- ja kiehumispiste. Syynä tähän tosiasia, että ioniyhdisteille vaativat valtavan määrän energiaa rikkoa ionisidosten, ja vetämällä positiiviset ja negatiiviset maksuja. Kovalenttiset yhdisteet erotetaan paljon helpommin, koska ne on muodostettu erilaisia ​​molekyylejä, jotka eivät ole vuorovaikutuksessa toistensa kanssa.

Joukkovelkakirjojen ionisen yhdisteet ovat Kristallimainen kuin siteet kovalenttisten yhdistettä. Siksi kovalenttiset yhdisteet ovat pehmeämpiä ja joustavampia. Kovalenttiset yhdisteet ovat myös helposti syttyviä kuin ionisia yhdisteitä, johtuen siitä, että ne sisältävät usein hiiltä ja vetyä.

Ioniyhdisteet auttavat sähköä vedessä, koska ne veloittaa kantajia. Kovalenttisia yhdisteet eivät ole tätä ominaisuutta, koska ne eivät sisällä ioneja. Ionisia yhdisteitä ovat myös veteen liukenevia kuin kovalenttisten yhdisteitä. Tämä johtuu siitä, vesi liuottaa polaarisiin aineisiin, joka on johdonmukaisuuden ioniyhdisteellä, kun taas kovalenttiset yhdisteet ovat ei-polaarisia.

Yhteenveto:1. ioniyhdisteille muodostuvat elektronien siirto jotka ovat positiivisesti ja negatiivisesti varautuneita, kun taas kovalenttinen yhdisteitä muodostetaan jakamalla elektroneja.

2. sulamis- ja kiehumispisteet ionisten yhdisteiden paljon suurempi verrattuna kovalenttisen yhdisteitä.

3. ioniyhdisteille ovat kovia ja Kristallimainen, kun taas kovalenttiset yhdisteet ovat pehmeämpiä ja joustavampia.

4. kovalenttiset yhdisteet ovat syttyviä verrattuna ioniyhdisteille.