Ero SN1 ja SN2SN1 vs. SN2

Kemian, on paljon teknisiä kysymyksiä oppia. Yksi, joka on ero SN1 ja SN2 reaktioita. Oikeastaan, sekä SN1 ja SN2 ovat nukleofiilinen substituutio reaktioihin, jotka ovat väliset reaktiot elektronin parin luovuttajan ja elektronin akseptorina. Molemmissa reaktion, hybridisoidun elektrofiili olisi lähtevä ryhmä (X), jotta mainittu reaktio tapahtuu.

Aikana SN1 reaktion tyypistä (kaksivaiheinen), joka on hiilikationin aluksi muodostetaan. Sen jälkeen reagoida nukleofiilisen koska se on vapaa hyökätä molemmilta puolilta; kun taas aikana SN2 tyyppinen reaktio, kaksi molekyyliä ovat mukana varsinaisessa siirtymisessä tilassa. Poistuvan lähtöä ryhmä esiintyy samanaikaisesti (yksi vaihe) kanssa hyökkäys takapuolelle nukleofiilin. Tämän takia, se johtaa ennustettavissa kokoonpano, ja se voi myös olla päinvastainen.

Molemmissa reaktioissa nukleofiilin osallistuu kanssa lähtöä ryhmään. On aina parempi tutkia ominaisuuksia lähtö ryhmään, ja se on myös hyödyllistä tutkia tekijöitä, jotka määräävät, onko tietty reaktio seuraa SN1 tai SN2 polku.

Liuotin, jota käytetään reaktiossa on myös tärkeä rooli määritettäessä reitin reaktion. On turvallisempaa olettaa, että ensisijainen substituoitu lähtöä ryhmä seuraa SN2 koulutusjakson, koska muodostumista vastaavan epävakaa ensisijainen karbeniumionin vähävaraisten.Reaktio SN1 reitti on erittäin käyttökelpoisia sellaisten yhdisteiden kanssa tertiäärisen vaihdon, koska vastaava tertiäärinen karbeniumioni on stabiloidaan hyper-konjugaation. Tämä johtuu myös siitä, karbeniumionin on tasomainen, vähemmän estynyt, ja luonnollisesti reaktiivisia vastakohtana varaukseton kantayhdisteen. Niin, se on itse asiassa parempi, jos liuotin stabiloi ioneja, niin että reaktio voi seurata.

Yhteenvetona, vaikka SN1 ja SN2 ovat molemmat nukleofiilinen substituutio reaktioita, joitakin eroja:

1. SN1 reaktioiden vaiheen määrää nopeuden on yksimolekyylisten, kun taas sellaiselle SN2 reaktio, se on bimolekulaarinen.
2. SN1 on kaksivaiheinen mekanismi, kun taas SN2 on vain yksi askel prosessissa.
3. aikana SN1 reaktioiden hiilikationin muodostaa välituotteena, kun taas aikana SN2 reaktioita, se ei ole muodostettu.