Ero Massa ja tiheysMass vs Density

Fysiikassa on useita fyysisiä ominaisuuksia, jotka auttavat määrittämään tai kuvaamaan asiaa. Ominaisuudet kuten massa ja tiheys ovat usein jakavat läheisiä suhteita suhteen matemaattisia kaavoja. Ei ole ihme, että nämä kaksi ovat usein sekoittaa keskenään.

Massa määrittää, paljonko aineen läsnä tietty esine, joka ilmoitetaan yleensä yksikössä grammoina tai kilogrammoina. Toisin paino, massa aineen tai esineiden ei vaikuta painovoima jolloin massaan jotain vastaavaa, missä se on sijoitettu tahansa maapallolla sekä muilla planeetoilla, joilla on erilaiset painovoiman vahvuuksia. Esimerkiksi hlö saattaa painaa 60 kg. Maassa taas painavat 50 kg. toisella planeetalla on vähemmän painovoiman. Toisessa esimerkissä rock jonka massa on, let 's sanoa, 10 kg. On edelleen sama määrä massaa muilla planeetoilla. Ilman painovoima, se on turvallista sanoa, että tietty asia ei enää ole painoa, mutta silti hallussaan massa.

Tiheys on hyvin liittyvä ominaisuus vaan on ymmärrettävä täysin eri käsite joko painon tai massan. Tiheys määrällisesti kuinka paljon massaa on läsnä tietyn asian tai esineen suhteen tilavuuteen (tilavuusyksikköä kohti). Vesi, esimerkiksi, tiheys on 1 g / cm3. Käytännön sovelluksissa alukset kelluvat vedessä, riippumatta siitä, kuinka raskas he painavat, koska aluksia on vielä vähemmän tiheys verrattuna yleiseen veden tiheyden. Alus 'volyymi on niin suuri, että se pyrkii kääpiö massaansa johtaa pienempään tiheyteen. Muita aineita, jotka ovat vettä tiheämpi enää float (eli nyrkki kokoinen kova kivi).

Tila asia on merkittävä vaikutus sen tiheys. Jos tarkastellaan miten atomi hiukkaset on järjestetty kaasumaisessa todetaan, sinä 'll nähdä, että ne löysästi pakattu vastakohtana vettä, joka on tiheämmin pakattu omat atomien. Siksi ilmalla on vähemmän tiheys vastakohtana kiintoaineita ja nesteitä.Mitä kaavan, suhde sekä massan ja tiheyden on selvästi nähtävissä. Massa on tuote tiheys ja tilavuus (m = D x V), kun tiheys on massasuhteesta tilavuutta kohden (D = m / V).

Yhteenveto:

1. Massa on, kuinka paljon asia on läsnä tietyn kohteen.
2. Tiheys on, kuinka paljon massaa on läsnä tilavuusyksikköä kohti.