Ero oikeus- ja CharityJustice vs Hyväntekeväisyys

Ehkä paras tapa erottaa kaksi usein sekoittaa termejä '' hyväntekeväisyyteen ja oikeudenmukaisuus '' on uudelleen kertoa vertaus kiertävät nämä kaksi käsitettä: Oli kylä tilalla sosiaalinen kerääminen yhden kesän, kun henkilö huomasi vauva kamppailee ja itku joessa. Kuten joku ryntäsi pelastamaan vauva, enemmän vauvoja lisättiin, joten ihmiset yrittivät säästää lapsia. Kuten muut tuli kiireisiä pelastustoimissa, kaksi ihmistä meni vastavirtaan lopettamaan kuka heittää vauvoja jokeen.

Tämä voi tuntua olevan epätodennäköistä tarina, mutta ero käsitteiden oikeus- ja hyväntekeväisyys ovat hyvin esille. Hyväntekeväisyys tapahtui kaupunkilaiset laittaa ponnistelunsa yhteen pelastaa vauvoille, kun taas oikeuteen oli hakivat kahden henkilöt, jotka menivät ylävirtaan lopettaa kuka oli heittää vauvoja alavirtaan.

Sinänsä oikeudenmukaisuus tarkoittaa enemmän käsitteeseen moraalisen rightness, vaikka hyväntekeväisyyteen viittaa enemmän antaminen apua niille, jotka tarvitsevat. Charity käsitellään välitöntä tarvetta, kun taas oikeuteen kallistuu enemmän kohti perimmäisten syy ongelmaan.

Vuonna liittohallitus esimerkiksi hyväntekeväisyyteen näkyy kun kansalaisjärjestön kokoaa soppakeittiön ruokkia kodittomia, tai sietää suojien niille, jotka ovat avun tarpeessa. Toisaalta, oikeudenmukaisuus veers enemmän kohti kansalaisjärjestö, joka soittaa ja kirjoittaa luottamushenkilöille, ja kysyntä lakeja, jotka johtavat systeeminen muutos '' siten, että ongelmat, kuten nälän ja köyhyyden ratkaistava suuremmassa mittakaavassa .

Vaikka sekä hyväntekeväisyyteen ja oikeuden pyrkii täyttämään tarvetta, lähestymistapa on erilainen. Hyväntekeväisyys käsitellään välitöntä tarvetta, kun taas oikeuteen kaivaa hieman syvemmälle perussyy ongelmaan.Yhteenveto:

1. Hyväntekeväisyys on antaminen apua niille, jotka tarvitsevat, kun oikeus on järjestelmä, joka valvoo, että käsite moraalinen rightness levitetään tilanne, kun joku on tullut vahinkoa kärsinyt.

2. Hyväntekeväisyys osoitteet välitöntä tarvetta, kun taas oikeuteen saa sen ongelman ytimeen.

3. Charity tarjoaa suorat sitä tarvitseville, kun taas oikeuteen keskittyy enemmän yhteiskunnallisen muutoksen.